997, 998, 999,.. 1000e aarding geslagen voor een grote opdrachtgever!

De projecten van de opdrachtgever in kwestie betreft de aanleg van glasvezel in de noordelijke helft van Nederland met als doel om snellere verbindingen voor gebruikers te kunnen realiseren. Infrastructuur bestaande uit glasvezel zorgt ervoor dat televisie, telefonie en internet er kwalitatief gezien op vooruit gaat. Voorheen gingen alle verbindingen over koperkabels en tegenwoordig is glasvezel steeds vaker de norm.

Opzet
De glasvezelkabel gaat vanaf de centrale naar een VDSL-kast waar de nieuwe glasvezelkabel en de oude koperkabel samen komen. De koperkabel loopt vanaf de VDSL- kast de woningen in. Op deze manier hoeft de opdrachtgever niet in de woningen te zijn, maar hebben mensen wel toegang tot betere en snellere netwerken.
De VDSL-kasten moeten worden voorzien van stroom. Vandaar de samenwerking tussen deze opdrachtgever en HNL Bliksem. Als er reeds stroomtoevoer in de kast zit maar deze nog niet is voorzien van geslagen aarding, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Daarom verzorgt HNL Bliksem de aarding voor alle VDSL-kasten.

Eén project
Alles gebeurt binnen één project: het uitpuzzelen van de kastlocatie, de gesprekken met gemeenten, het regelen van vergunningen, het uittekenen van koper en glasvezel, het plaatsen van VDSL-kasten, het blazen van glaskabels, het invoeren van stroomkabels, het slaan van aardingen en het controleren van uitgevoerde werkzaamheden.

Kleinere auto
Speciaal voor dit project is een kleinere auto aangeschaft in verband met het uitvoeren van werkzaamheden in steden.

Nummer 1000
Eind 2015 was het feest want toen heeft HNL Bliksem de mijlpaal van het slaan van de 1000e aarding in opdracht van deze opdrachtgever bereikt.