HNL Bliksem realiseert bliksembeveiliging bij draadstaalfabriek (Blok's Draadvorm)

Recentelijk heeft HNL Bliksem de bliksembeveiliging geïnstalleerd bij draadstaalfabriek Blok’s Draadvorm in Den Haag. Dit bedrijf heeft recentelijk een nieuw pand laten bouwen en zodoende ontstond de behoefte voor allerlei systemen. Qua systemen valt te denken aan een elektrotechnische installatie, de alarminstallatie, het toegangscontrolesysteem, het camerasysteem en de brandmeldinstallatie aangelegd. Deze systemen zijn geïnstalleerd door DAEL Data & Electro. Doordat zij al deze systemen hebben aangelegd ontstond op een gegeven moment de vraag of zij ook konden voorzien in bliksembeveiliging. En laat dat nou juist iets zijn waar HNL Bliksem in gespecialiseerd is!
Aangezien DAEL en HNL Bliksem intensief samenwerken zorgt dit ervoor dat een totaalpakket aan oplossingen kan worden geboden aan de klant. 

Werkzaamheden HNL Bliksem
Op het dak is een vermaast daknet aangebracht van 15m x 15m. Tevens zijn er vrijstaande opvangers aangebracht om de lichtkoepels te beveiligen tegen blikseminslag.
Verder is er een potentiaalvereffening (alles is geaard en met elkaar vereffend) toepast op alle vreemd geleidende delen en zijn de groepenkasten voorzien van overspanningsbeveiliging.