Deelname HNL en partner DAEL aan Westland On Stage Beroepenfeest

De HNL Groep heeft afgelopen dinsdag 2 februari samen met partner DAEL deelgenomen aan het Westland On Stage Beroepenfeest. Dit jaar werd dit evenement gehouden in het Intergreen Athletic House van Olympus’70 in Naaldwijk.

Tijdens het Westland on Stage Beroepenfeest hebben VMBO leerlingen uit het Westland kennis gemaakt met bedrijven uit dezelfde regio. In drie groepen van 300 leerlingen zijn de leerlingen in gesprek gaan met deze bedrijven met als doel om een ‘match’ te vinden met één of meerdere bedrijven uit een sector waarin zij laten wellicht werkzaam zouden willen zijn.

Gedurende het Beroepenfeest zijn leerlingen en beroepsbeoefenaren in gesprek gegaan met elkaar over het beroep en hoe een gemiddelde werkdag er uit ziet. Door visitekaartjes uit te wisselen wordt een afspraak gemaakt tussen de leerling en ondernemer voor één of meerdere werkbezoeken enkele weken later. Matchmakers en jeugdadviseurs hebben de leerlingen hierbij geholpen om tijdens dit evenement de juiste beroepsbeoefenaar te vinden. Ook ouders werden hierbij nadrukkelijk betrokken en uitgenodigd om deel te nemen als beroepsbeoefenaar. 

Tijdens de zogenaamde "DOE DAG" op 11 februari komen de leerlingen bij de deelnemende bedrijven over de vloer voor een praktische uitleg over het beroep waarvoor zij zich hebben ingeschreven. Het is de bedoeling dat leerlingen gedurende deze dag de gelegenheid krijgen om de werkplek te zien en te ervaren zodat een goed beeld ontstaat van het beroep, de bijbehorende werkzaamheden en het bedrijf.