Een terugblik op één van de vele projecten van HNL: HNL Bliksem in Zuid-Frankrijk

Enkele jaren geleden werd HNL Bliksem gebeld door een opdrachtgever in Tanneron (vlakbij Nice) omdat de bliksem was ingeslagen en bijna alle apparatuur kapot was. De vraag was of HNL Bliksem uitkomst kon bieden. En deze vraag laat HNL zich geen twee keer stellen. Uiteraard kon HNL dat!

Vervolgens is HNL Bliksem ingevlogen voor een opname om te inventariseren wat er allemaal benodigd was om deze behoorlijke villa te beveiligen. Na het verkrijgen van de daadwerkelijke opdracht is HNL Bliksem met vier man een week lang bezig geweest op locatie om aldaar externe bliksembeveiliging aan te brengen op de villa en het bijgebouw met het zwembad. Ook is alle apparatuur voorzien van overspanningsbeveiliging. Inhoudelijk gezien betekent dit dat iedere kabel welke naar binnen loopt (bijvoorbeeld een camera, intercom of elektra) wordt voorzien van overspanningsbeveiliging)

Sinds HNL Bliksem deze installatie heeft aangebracht heeft de klant geen schade meer gehad. Dit terwijl het op deze locatie, op een bergtop, regelmatig flink onweert. 

Jaarlijks gaat HNL Bliksem terug naar deze klant voor de jaarlijkse inspectie.